AD-41 Handgun

AD-41 Handgun

Ergonomik el tipi aplikatörler, tutkal uygulamasında daha fazla esneklik sağlar ve operatör yorgunluğunu azaltır.

Geniş desenli sprey adaptörü/nozulu ile AD-41 el tipi aplikatör

Nordson AD-41 el tipi aplikatörler, hızlı bağlantılı nozul adaptörleri ve kolay açı ayarlama seçenekleriyle çizgi, swirl ve sprey desenleri oluşturarak çok çeşitli sıcak tutkal uygulama ihtiyaçlarını karşılar.

El tipi aplikatörün dahili RTD sensörü (rezistans sıcaklık dedektörü), sürekli veya kesikli çalışma sırasında tutarlı tutkal sıcaklığı ve akışı sağlar. Çok çeşitli tutkal ve uygulama yüzeyi özelliklerine uyum sağlamak için 55–230°C (130–450°F) arasında çalışma sıcaklıkları seçilebilir.

Çift topraklama hattı, operatörü yaralanmalara ve ekipmanı hasara karşı korur. Elektrik bağlantılarında, topraklama bağlantısı olmadan hortuma veya el tipi aplikatöre enerji verilmesini önleyen, önce temas eden ve en son ayrılan topraklama pimleri kullanılır.

AD-41 el tipi aplikatörler ve hortumlar, zorlu tutkallama ve sızdırmazlık uygulamalarına dayanıklıdır. Dayanıklı hortum bağlantıları, nozul adaptörleri ve dahili bileşenler uzun kullanım ömrü sağlar.

  • Dengeli sap tasarımı ve 360 derece dönebilen bağlantı, operatör yorgunluğunu en aza indirir ve her açıda hassas tutkal uygulaması sağlar.
  • Üstten beslemeli, alttan beslemeli ve aşağı yönlü ekstrüzyon çizgisi veya sprey desenleri dâhil olmak üzere uygulama deseni kolayca değiştirilebilir.
  • Ever-cool sap, ısıtılan bileşenleri ve akış kanallarını sap yerine aplikatör gövdesi içinde tutarak kullanım konforunu artırır ve yanma riskini azaltır.
  • Başparmak emniyet anahtarı, tutkalın yanlışlıkla uygulanmasını önlemeye yardımcı olur.
  • Opsiyonel hava kontrol kiti, hava ve tutkal akışının açılıp kapanmasını eş zamanlı olarak kontrol ederek üstün swirl veya sprey deseni kontrolü ve tekrarlanabilirlik sağlar.
  • Select Series™ AD-41-H Serisi aplikatörler ve hortumlar, Hot Melt Technologies, Inc. tarafından üretilen Proflex® eritme üniteleriyle de uyumludur.
  • Top-feed extrusion handgun
  • Handgun with down-apply extrusion nozzle
  • Top-feed handgun with swirl adapter and hose

Specifications

Maximum Operating Temperature 450° F (230° C)
Maximum Hydraulic Pressure 1500 psi (103 bar)
Electrical Requirements 115 VAC, 50/60 Hz; 230 VAC, 50/60 Hz
Handgun Dimensions — Length 7.38 in (187.5 mm)
Handgun Dimensions — Depth (w/o nozzle) 6.31 in (160.3 mm)
Handgun Dimensions — Width 1.62 in (41.1 mm)
Handgun Dimensions — Weight 1.4 lb (635 g)
Extrusion Nozzle Orifice Diameters* — Standard 0.020, 0.030, 0.040, 0.050, 0.060, 0.090 in. (0.51, 0.76, 1.02, 1.27, 1.52, 2.29 mm)
Extrusion Nozzle Orifice Diameters* — Extended 0.042, 0.061, 0.090, 0.130 in. (1.07, 1.55, 2.29, 3.30 mm)
Optional Pattern Adapters — Swirl Adapter and Down-Apply Swirl Adapter* Accepts swirl nozzles
Optional Pattern Adapters — Down-Apply Extrusion Adapter* Accepts extrusion nozzles
Optional Pattern Adapters — Wide-Spray Adapter/Nozzle Complete adapter/nozzle combination
Available Hoses (5/16 in diameter) 8, 12, 16 ft (2.4, 3.6, 5.0 m)

Handgun end of hose has one cordset. Melter end has standard cordset to melter, and second cordset for optional air control kit for swirl and spray patterns.

*Specify and purchase nozzles and adapters separately

AD41 Wide Swirl Handgun

AD41 Wide Swirl Handgun

0,070 inçlik geniş swirl adaptörü, AD-41 LBS el tipi aplikatörle kullanıldığında geniş bir swirl deseni oluşturmak üzere geliştirilmiştir. Özel tasarımlı hava manifoldu, hava nozulu ve nozul somunu; hava akışını iyileştirmeye, hava desenini değiştirmeye ve malzeme akışındaki kısıtlamayı azaltmaya yardımcı olur. Adaptör bileşenleri, daha iyi yalıtım özellikleri sağlamak amacıyla mühendislik plastiğinden üretilmiştir. Üstten veya alttan beslemeli olarak sunulan AD-41 LBS el tipi aplikatörler; yüksek viskoziteli ve dolgulu malzemeler ile yüksek debili uygulamalar için büyük bilye-yatak yapısına ve daha geniş akış kanallarına sahiptir.

Avantajlar

  • Malzeme özelliklerine bağlı olarak 10 inç genişliğe kadar sprey desenleri oluşturur.
  • Mühendislik plastiğinden üretilen bileşenler ısı kaybını önleyerek daha tutarlı sprey desenleri sağlar.
  • Sprey deseni esnekliği, dar ve geniş aralıkta farklı desenlerin oluşturulmasına olanak tanır.
  • Geniş sprey nozulu bileşenlerinin kolayca monte edilmesini sağlar.

* Air control kit is necessary to prevent the adhesive build-up experienced by nozzle cooling

AD31 Series Handguns

AD31 Series Handguns

Kompakt ve hafif el tipi aplikatörler, manuel tutkal ve sızdırmazlık malzemesi uygulamaları için geniş uygulama deseni seçenekleri ve dayanıklı bir tasarım sunar.

Nordson® AD-31 Serisi el tipi aplikatörler; sıcak tutkalların, sızdırmazlık malzemelerinin ve diğer termoplastik malzemelerin manuel olarak uygulanması için verimli tasarım ile güvenilir performansı bir araya getirir. Geniş model seçeneği; ambalajlama, birleştirme ve sızdırmazlık işlemleri dâhil olmak üzere çok çeşitli uygulamaların gereksinimlerini karşılar.

Seri; sürekli veya köpüklendirilmiş ekstrüzyon çizgileri, püskürtme desenleri ve girdaplı püskürtme uygulamaları oluşturmak için farklı modellerden oluşur. Yüksek viskoziteli veya dolgulu malzemelerin uygulanması için AD-31 LBS ekstrüzyon tipi el aplikatörleri, büyük bilye ve yatak tasarımı ile daha geniş akış kanallarına sahiptir.

Operatör dikkate alınarak tasarlanan hafif AD-31 ekstrüzyon ve girdaplı püskürtme tipi el aplikatörlerinin ağırlığı 0,9 kilogramdan azdır.

Ayırt edici “daima serin” sap tasarımı, ısıtılmış bileşen içermez. Operatörde rahatsızlığa neden olabilecek ısıtılmış bileşenler veya tutkal akış kanalları sapın içerisinde bulunmaz. Isıtılan aplikatör bileşenleri dış gövde içerisinde tamamen kapalıdır; bu sayede yanma riski azaltılır.

En zorlu uygulamalara dayanacak şekilde tasarlanan AD-31 el tipi aplikatörler, uzun kullanım ömrü için darbelere dayanıklı kalıplanmış bir gövdeye sahiptir. Hortumun bükülmesini önlemek amacıyla AD-31 Ekstrüzyon ve Swirl modelleri, 360 derece dönebilen bağlantı elemanıyla donatılmıştır.

Geniş ürün yelpazesi, çoğu Nordson aplikatörü ve varil tipi eritme ünitesiyle uyumluluk sağlar. Ürün seçimi, belirtilen aplikatörün yanı sıra istenen uygulama desenine bağlıdır.

Ürün seçimi; belirtilen aplikatörün yanı sıra istenen uygulama deseni, malzeme viskozitesi ve gerekli çıkış debisine bağlıdır. Aplikatör tasarımına bağlı olarak el tipi aplikatörlerde RTD sensörü (rezistans sıcaklık dedektörü) veya önceden ayarlanmış termostatik sıcaklık sensörü kullanılır. RTD sensörü, akışı olumsuz etkileyebilecek ve tutkalın karbonlaşmasına neden olabilecek sıcaklık dalgalanmalarını azaltır. 55–230°C (130–450°F) arasındaki geniş çalışma sıcaklığı aralığı, uygulamalarda ilave esneklik sağlar.

  • AD-31 ekstrüzyon tipi el aplikatörleriyle kullanılan uzatılmış nozullar, dar alanlara kolay erişim ve hassas uygulama kontrolü sağlar.
  • Ergonomik olarak tasarlanan FP-200 Serisi aplikatör, fiziksel zorlanmayı ve yorgunluğu en aza indirmeye yardımcı olurken güvenilir performans ve uygulama esnekliği sunar.
  • AD-31SW girdaplı püskürtme desenlerinin düşük ısı yoğunluğu, ısıya duyarlı malzemelerde termal deformasyonu en aza indirir.

Özellikler ve Avantajlar

  • Kompakt ve hafif tasarım, kolay kullanım sağlar.
  • “Daima serin” sap, ısıtılan bileşenleri ve tutkal akış kanallarını sap yerine aplikatör gövdesi içerisinde tutarak konforlu kullanım sağlar ve yanma riskini azaltmaya yardımcı olur.
  • AD-31 Ekstrüzyon tipi el aplikatörleri, çok çeşitli uygulama gereksinimlerini karşılamak üzere farklı delik çaplarına sahip standart ve uzatılmış nozul seçenekleriyle uyumludur.
  • Kontrollü Fiberizasyon™ teknolojisine dayanan AD-31SW Swirl el aplikatörleri, uygulama deseninin yoğunluğu ve kalınlığı üzerinde üstün kontrol sağlar. Uygulama genişliğinin hassas kontrolü sayesinde tutkal, malzeme kenarlarına 0,25 inç (6,4 mm) mesafeye kadar uygulanabilir. Uygulama genişliği seçenekleri 0,25 ile 6 inç (6–152 mm) arasındadır.
  • AD-31S Sprey tipi el aplikatörleri, 8 inç genişliğe kadar püskürtme desenleri oluşturur. Desen havası ve atomizasyon havası için bağımsız kontroller, püskürtme deseninin boyutunun, şeklinin ve yoğunluğunun hızlı şekilde ayarlanmasını sağlar.
  • LBS versiyonları, yüksek viskoziteli malzemeleri verimli şekilde işler. Dişli pompalı 5000 Serisi Varil Tipi Eritme Üniteleriyle kullanılan modellerde, motor kavramasını kontrol etmek ve tutkal akışını düzenlemek için aplikatör sapına entegre bir mikroşalter bulunur.

Specifications

Type of Pattern — AD-31 extrusion
Type of Pattern — AD-31SW swirl
Type of Pattern — AD-31SW-WP swirl wide pattern
Type of Pattern — AD-31S spray
Maximum Operating Temperature 450ºF (230ºC)
Maximum Hydraulic Pressure 1500 psi (10.34 MPa)
Extrusion Nozzle Orifice Diameters¹ — Standard 0.020 to 0.093 in. (0.5 to 2 mm)
Extrusion Nozzle Orifice Diameters¹ — Extended 0.025 to 0.156 in. (0.6 to 4 mm)
Spray Pattern Width/Nozzle¹ — AD-31SW 0.25 to 1.5 in. (6 to 38 mm)
Spray Pattern Width/Nozzle¹ — AD-31SW-WP 1.5 to 6 in. (38 to 152 mm)
Spray Pattern Width/Nozzle¹ — AD-31S 2 to 8 in. (51 to 203 mm)
Spray Air Pressure² — AD-31SW 0 to 15 psi (0 to 0.1 MPa)
Spray Air Pressure² — AD-31SW-WP 5 to 80 psi (0.03 to 0.56 MPa)
Spray Air Pressure² — AD-31S 40 to 80 psi (0.28 to 0.56 MPa)
Maximum Air Consumption³ — AD-31SW 1.2 scfm
Maximum Air Consumption³ — AD-31SW-WP 2.5 scfm
Maximum Air Consumption³ — AD-31S 4 scfm
Electrical Requirements 240 VAC, 50/60 Hz; 120 VAC, 50/60 Hz; 100 VAC, 50/60 Hz
Weight — AD-31 1.75 lb (0.8 kg)
Weight — AD-31SW 1.75 lb (0.8 kg)
Weight — AD-31SW-WP 1.75 lb (0.8 kg)
Weight — AD-31S 3.25 lb (1.5 kg)

Notes: 1. Nozzles must be ordered separately. 2. Recommended range. 3. Includes operating air and spray air requirements.

Dimensions

Handgun Length-in. (mm) Depth-in. (mm)* Width-in. (mm)
AD-31, AD-31SW, AD-31SW-WP 7.38 (188) 6.31 (160) 1.62 (41)
AD-31S 8.40 (213) 8.25 (210) 2.08 (53)

*Without nozzle